یک متخصص پوست گفت: بیشتر مواد بهداشتی و خوراکی و همچنین هوای آلوده محرکهایی دارند که میتواند منجر به تشکیل اگزما و حساسیت در بدن شود.
عبدالرضا عرفانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه درماتیت ممکن است علل متفاوتی داشته باشد و به اشکال بسیار مختلفی بروز کند، اظهار کرد: درماتیت یک بیماری پوستی است که به درماتیت سبورئیک و درماتیت آتوپیک (اگزما) تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه نوع ابتلا به این حساسیت پوستی ممکن است به دو حالت حاد و مزمن تقسیم شود، افزود: درماتیت دور دهان، درماتیت دور چشم و پوست سر از جمله نقاطی هستند که به درماتیت مبتلا میشود و در حالت کلی هر جایی از بدن ممکن است دچار درماتیت شود.
این متخصص پوست با بیان اینکه نوع حاد درماتیت میتواند بر نوع مزمن آن تأثیرگذار باشد، افزود: علائم اگزما میتواند به صورت ترشح، خارش شدید و سوزش و در مرحله بعد تاولهای قرمز رنگ ریزی ایجاد شود.
عرفانی با بیان اینکه درماتیت ممکن است منشأ بیرونی یا درونی داشته باشد، خاطرنشان کرد: درماتیتهایی که منشأ بیرونی دارند ممکن است به علت تماس با انواع شویندهها، سیمان و خاک ایجاد حساسیت کند.
اتوپیک شایعترین انواع درماتیت
وی با اشاره به اینکه منشاء داخلی درماتیت ممکن است که به دلیل یک عامل محرک خوراکی ایجاد شود، اضافه کرد: در مواردی مشاهده شده است که برخی افراد با خوردن اقلام خوراکی مانند بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل دچار اگزما در یک نقطه یا سایر نقاط بدن میشوند.
این متخصص پوست با بیان اینکه اگزمایهای بیرونی بیشتر به علت تماس با مواد حساسیتزا شکل میگیرند، ادامه داد: برای نمونه در اگزماهای تماسی، فردی به سایه چشم حساسیت داشته باشد و تماس آن با چشم برای او ایجاد حساسیت کند و یا به لاک ناخن در موضع تماس حساسیت داشته باشد.
عرفانی با اشاره به اینکه شایعترین انواع درماتیت، درماتیت اتوپیک (اگزما) است، اضافه کرد: نوعی از اگزما وجود دارد که جنبه ارثی دارد و به صورت ارثی در اطفال بروز پیدا میکند.
وی با بیان اینکه جدای از اینکه علت ایجاد کننده اگزما چه باشد درمانها در اکثر موارد مشابه است، خاطرنشان کرد: اجتناب از تماس با عامل ایجاد حساسیت، استفاده از انواع کرمهای موضعی برطرف کننده خشکی پوست و اگزما، استفاده از انواع کورتونهای موضعی، استفاده از شویندههای مناسب و اجتناب از خوردن مواد خوراکی محرک از راههای درمان اگزما است.
این متخصص پوست در خصوص واگیردار بودن اگزما خاطرنشان کرد: درماتیت واگیردار نیست، ممکن است عامل عفونی به این حساسیت اضافه شود اما در حالت عادی خود اگزما عامل عفوفی که منجر به انتقال به دیگران شود، را ندارد.
درماتیت آتوپیک (اگزما) از بدو تولد آغاز میشود
عرفانی با اشاره به اینکه درماتیت در هر سنی بروز میکند اما به صورت عادی درماتیت آتوپیک (اگزما) از بدو تولد آغاز میشود، ادامه داد: افراد در هر سنی مبتلا به درماتیت میشوند و اگزما در افراد مسن و نوزدان وجود دارد.
وی با بیان اینکه میزان ابتلا به اگزما در هر دو جنس متفاوت است، خاطر نشان کرد: در آقایان ممکن است یک بیمار کارگر ساختمانی باشد و به دلیل تماس با سیمان مبتلا به درماتیت شود اما در زنان میتواند دلایلی مانند تماس با ریکا و مواد آرایشی داشته باشد.
این متخصص پوست با بیان اینکه متاسفانه اکثر مواد بهداشتی و خوراکی و همچنین هوای آلوده محرکهایی دارند که میتواند تشکیل منجر به اگزما و حساسیت شود، ادامه داد: توصیه کلی این است که از مصرف غذاهایی محرکزا اجتناب شود و غذاهای ترش، سرخ کرده و کمتر اسیدی در وعده غذایی افراد حساس گنجانده شود.
عرفانی با اشاره به اینکه مردم میمه مکرراً برای درمان درماتیت به پزشک پوست مراجعه میکنند، تصریح کرد: گلیم بافی درمیان مردم میمه رواج دارد زیرا آنها مکرراً با مادهای به نام رضوان در تماس هستند، که اگزما و حساسیت ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: درمان این دسته افراد به علت اینکه ایمنی در کار را رعایت نمیکنند بسیار سختتر است، بنابراین شعار اول ایمنی بعد کار را باید مورد توجه قرار داد.
منبع : salamatnews.com